Látnivalók Tata városában és környékén

Tata települése Komárom-Esztergom megyében található, látnivalóinak és a vízpartnak köszönhetően népszerű nyaralóhely, turista célállomás. Ha tervezed a látogatást, akkor olyan minőségi szállások várnak, mint az új építésű http://www.dotisapartman.hu/.

Tata legnépszerűbb látnivalója a Tatai vár, amely az Öreg-tó partján található. A várat az 1300-as évek végén, az 1400-as évek elején építették, több átalakításon is átesett, mire felvette a mai formáját. A várban található a Kuny Domokos Múzeum, ahol néprajzi és paleobotanikai gyűjtemény is megtekinthető.

A vár mellett található az Esterházy-kastély, amely az 1700-as évek második felében épült. A kastély a történelem során számos fontos eseménynek adott otthont, ma azonban üresen áll. Megtekinteni ettől függetlenül érdemes, ugyanis látványos, impozáns épületről van szó.

Szintén a vár mellett található az Öreg-tó, amelyről úgy tartják, hogy ez az ország legrégebbi halastava. Mind a tó, mind a körülötte található város gyönyörű látványt, kirándulási lehetőséget jelent az ide látogatóknak.

A következő látnivaló, amit érdemes megtekinteni az ide látogatóknak a Fellner Jakab Kilátó. A kilátó az 1700-as évek végén épült, 40 méter magas, és már messziről láthatják a városba látogatók. Ez persze fordítva is igaz, a kilátó tetejéről gyönyörű látvány tárul a turisták elé.