Gyantázási tippek

Gyantázási tippekA különböző szőrtelenítési megoldások közül az emberek saját igényeik szerinte választanak. Vannak, melyek rövidebb ideig, vannak, melyek hosszabb ideig nyújtanak megoldást. Összehasonlíthatók a lehetőségek az alapján is, hogy otthon elvégezhető (borotválás, gyantázás), vagy szaktudást, eszközt igénylő, mint a lézeres szőrtelenítés. Az otthon végezhető megoldások közül a gyantázást fogjuk megvizsgálni.

A gyantázás előtt fontos a megfelelő előkészülés. Első lépésként az elhalt hámsejteket kell eltávolítani, általában valamilyen radírozó készítménnyel. Ezt követően szárazra kell törölni a bőrt, és nem szabad olajos készítményeket sem használni, hogy a gyanta a lehető legjobban a szőrhöz tudjon tapadni.

A megfelelő előkészületek után következhet a gyanta felvitele. Érdemes olyan minőségi gyantát választani, mint pl. a Supernova gyanták, aminek köszönhetően kiváló eredményeket lehet elérni. A gyanta típusokat tekintve hideg- és meleggyanta közül lehet választani. A hideg egyszerűbb, a meleg viszont gyakran jobb eredményt jelent. A gyantázás nem egy kellemes érzés, ügyelni kell arra, hogy hirtelen mozdulattal távolítsuk el a gyantára ragasztott lehúzócsíkot, különben megnehezítjük a saját dolgunkat.

A gyantázást követően érdemes kezelni a bőrt. Először is a fennmaradt gyantát el kell távolítani, amihez valamilyen olajra (pl. napraforgó- vagy olívaolaj) lesz szükség. Ezt követően hideg vízzel mossuk le a bőrt, majd pedig hidratálni kell valamilyen krémmel.