Konténer bérlés előtti tudnivalók, tanácsok

Konténer bérlés előtti tudnivalók, tanácsokÉpítéskor, felújításkor rengeteg hulladék keletkezik, aminek elszállítását meg kell oldani. Az emberek többsége saját maga nem tudja megoldani ezt, hanem külsős cég segítéségét kéri. Általában a megoldás ilyen esetekben a konténer bérlés. Ha konténert bérelnél, akkor a következőket kell előtte átgondolni, megfontolni.

Először is tisztában kell lenni azzal, hogy ha nincs elég helyünk a konténernek, hanem közterületen akarjuk elhelyezni, akkor területfoglalási engedélyre lesz szükségünk, amit a helyileg illetékes önkormányzattól kell beszerezni. Ezt mindenképpen tegyük meg, mielőtt a konténert megrendelnénk, hogy elkerüljük a bírságokat.

Érdemes végiggondolni, hogy kb. mennyi hulladékot fogunk termelni, annak megfelelően kell konténert választani. Ha túl kicsi konténert választunk, nem fog beleférni minden. Ha túl nagyot, akkor feleslegesen fizetünk érte többet. Érdemes a várható hulladék mennyiséget megbecsülni, és annál egy kicsivel nagyobb konténert rendelni.

Konténer rendelés előtt tisztában kell lenni azzal is, hogy mit szabad a konténerbe dobni, és mit nem. Építési törmeléket, műanyagot, vasat és acélt, papírt, textíliákat mind szabad a konténerbe dobni. Veszélyes hulladékot és folyékony anyagokat azonban nem szabad, ugyanis ezekre speciális szabályok vonatkoznak. Ha ilyen anyagoktól szeretnénk megszabadulni, akkor azt a szigorú előírásoknak megfelelően kell megtennünk.