A legtöbb cégnek jó döntés a beléptető rendszer

A legtöbb cégnek jó döntés a beléptető rendszerA biztonságos munkavégzés, céged helyiségeinek, eszközeinek biztonsága ma már megköveteli a maximális védelmet. Erre a egyik legjobb lehetőség a biztonsági rendszer kiépítése, aminek számos előnye van a cégre és a munkavégzésre is.

Mi is az a beléptető rendszer?

A beléptető rendszer lényege, hogy a rendszer segítségével egy adott helyiségbe, épületbe csak olyan személyek tudnak bejutni, akiknek jogosultságuk van a belépésre. A belépés történhet kóddal és mágneskártyával, de akár biometrikus azonosítás segítségével is.

Miért jó döntés a beléptető rendszer?

A beléptető rendszer egyik legnagyobb előnyét a nyomon követhetőség jelenti. Ha kulccsal rendelkezik minden jogosult az adott helyiséghez, akkor nem lehet követni, hogy éppen ki, mikor lép át a beléptetésen. Beléptető rendszer esetén azonban mindenkinek saját kódja, kártyája van, így ezeket a belépéseket lehet rögzíteni, utólag visszakeresni. Ezzel nem csak a munkaidőt lehet rögzíteni, vezetni, hanem probléma esetén vissza lehet keresni, hogy ki tartózkodott éppen akkor az adott helyiségben.

A beléptető rendszernek köszönhetően bármikor visszavonható, kiadható hozzáférés. A kulcsok többsége egyszerűen lemásolható, így nem lehet szabályozni, hogy ki fog hozzáférni a helyiséghez. A kódok, kártyák viszont egyediek, így ha pl. valakinek megszűnik a munkaviszonya, akkor az ő kódja, kártyája másodpercek alatt visszavonható.