Nagyon fontos az éves klíma tisztítás

Nagyon fontos az éves klíma tisztításAhhoz, hogy a nyári hőséget el tudjuk viselni otthonunkban, irodánkban, nem elég egy klímát vásárolni és telepíttetni, hanem rendszeresen tisztítani is kell azt. A rendszeres, legalább évente elvégzett klíma tisztítás több szempontból is elengedhetetlen a klíma problémamentes használatához.

Amire ügyelni kell, hogy a klíma tisztítást, ahogy a szerelést is, mindig bízzuk szakemberre, akkor is, ha minden jónak tűnik. Lehet vásárolni klíma tisztító spray-t, de ez messze nem jár olyan eredménnyel, mint a szakember által elvégzett tisztítás.

Ha nincs semmi jele annak, hogy probléma lenne a klímával, akkor az éves, általában szezon előtti tisztítás elegendőnek szokott bizonyulni. Ennek során átmossák a klíma rendszerét, fertőtlenítést végeznek, valamint a jó szakemberek az egész klímát megvizsgálják, hogy minden rendben működik-e.

A párás, vizes belső környezet nagyon kedvez a baktériumoknak, gombáknak. Tisztítás nélkül ezek elszaporodhatnak, ami akár hatással lehet az egészségünkre is. Gyakran nagyon könnyű észrevenni a problémát, mert nagyobb mértékű koszolódás esetén furcsa, büdös szaga lehet a klímának. Ilyen esetben nem szabad megvárni az éves tisztítás idejét, hanem azonnal szakembert kell hívni és teljes, alapos klíma tisztítást kell elvégeztetni.