Mi az, és miért jó a softshell kabát?

Mi az, és miért jó a softshell kabát?Tavaszi kabát vásárláskor szinte mindenhol azt javasolják, hogy a softshell kabátok a legjobbak a tavaszi és őszi hónapokra. Nézzük meg, hogy mit is jelent, és miért kedvelt a softshell kabát.

A softshell egy különleges anyag, amit nem a ruhákhoz fejlesztettek ki, de manapság elsősorban kabátok anyagaként használjuk. A softshell kabátok bélés nélkül készülnek. Ennek ellenére rétegesek, két szövetréteggel rendelkeznek. Ez a két szövetréteg adja az anyagnak azokat a pozitív tulajdonságait, melyek miatt kiváló kabát alapanyagról van szó.

A sofhshell kabátok külső rétege remek szél- és vízálló tulajdonságokkal rendelkezik. Annyira nem vízálló, mint mondjuk egy esőkabát, de a hagyományos átmeneti kabátokat lehagyja egy ilyen összehasonlításban. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően túrázáshoz, kirándulásokhoz nagyon jó a softshell kabát.

A kabátok belső rétege segít a meleg megtartásában és az izzadtság felvételében is. Ezt úgy éri el, hogy egy nedvességet áteresztő rétegről van szó, amelyen keresztül a nedvesség a külső rétegre át tud menni. A külső rétegen keresztül pedig elpárolog.

Mivel a softshell kabát melegen tart és az izzadtságot is elpárologtatja, így kiválóan alkalmas a réteges öltözködés kiváltására. Akár pólóra hozva is ugyanolyan jól ellátja a feladatait, mintha egy pulóvert is vennénk fel alá. Arról nem is beszélve, hogy a softshell kabátok kényelmesek, könnyen lehet bennük mozogni, és általában divatosak, stílusosak is.