Kerti ülőgarnitúra választása

Kerti ülőgarnitúra választásaAmíg korábban a műanyag asztal és székek voltak a sláger termékek, ha az emberek az udvarba kerestek valamilyen ülő alkalmatosságokat, addig manapság már egyre többen vannak, akik kerti ülőgarnitúrát választanak. Egy ilyen ülőgarnitúra azonban nagyobb befektetés, mint egy asztal és 6 szék, így érdemes a vásárlás előtt néhány dolgot megfontolni.

Először is vedd figyelembe a rendelkezésre álló helyet. Hiába szeretnél egy kerti ülőgarnitúra szettet magadnak, ha nincs elég helyed hozzá. Nem csak annyi hely kell, hogy a kerti ülőgarnitúrát le tudd tenni, hanem mellette el is kell tudni járni. Ha ez nem fog kényelmesen venni, vegyél kisebb változatot, vagy maradj az egyszerűbb, de jóval kisebb helyet foglaló székeknél.

Arra is gondolj, hogy mire fogod főként használni a garnitúrát. Ha csak ki szeretnél ülni néha-néha, vagy párszor jönnek ismerősök, akkor nem biztos, hogy egy teljes ülőgarnitúrára szükség lesz. Ha azonban gyakran fogtok pihenni, sok időt eltölteni a bútorokon, akkor érdemes egy jobb minőségű, akár teljes garnitúrára beruházni.

Figyelembe kell venni az időjárás viszontagságait is. Mivel a kerti bútorok a teljes tavaszi, nyári, és akár őszi időszakot is a szabadban töltik. Ha műanyag bútorokat választasz, akkor a felületkezeléssel nem igazán kell foglalkozni. Ha azonban fa bútor mellett döntesz, akkor többet kell vele foglalkozni. Fontos a rendszeres olajjal történő kezelés fa kerti ülőgarnitúráknál.