Online ügyintézés e-hiteles cégkivonattal

Online ügyintézés e-hiteles cégkivonattalAz egyre digitálisabb világnak és a koronavírusnak köszönhetően minden eddiginél többen intézik ügyeiket otthonukból, az interneten keresztül. Nincs ez másképp céges ügyintézés esetén sem, ugyanis a legtöbb teendő intézhető az interneten keresztül manapság. Az ügyintézésekhez dokumentumok beszerzése azonban körülményesebb lehet sok esetben, szerencsére azonban az egyik legfontosabb céges dokumentum, a cégkivonat, beszerezhető elektronikus formában.

Az elektronikus forma e-hiteles, es3 formátumú dokumentumot fog jelenteni, aminek megnyitására egy E-Szignó nevű programra lesz szükségünk. Szerencsére a program ingyenesen letölthető, mindenki számára elérhető, így a cégek és a felhasználási helyek is könnyedén meg tudják nyitni az e-hiteles cégkivonatokat.

Amire nagyon oda kell azonban figyelni es3 cégkivonat esetén, hogy a hitelesítés is elektronikus, ami azt jelenti, hogy kinyomtatva már nem lesz hiteles a dokumentum. Csak akkor igényeljünk tehát ilyet, ha online ügyintézéssel rendezhetjük dolgainkat, és akkor, ha a másik fél biztosan elfogadja.

Ha azonban elfogadják az e-hiteles cégkivonatot, akkor nagyon egyszerű dolgunk lesz, ugyanis a cégkivonat igénylése pillanatok alatt megvan, és már használhatjuk is a dokumentumot.

Az es3 cégkivonat is pontosan azokat az adatokat tartalmazza, mint a hiteles cégkivonat, így nem kell attól tartanunk, hogy az online ügyintézés miatt hátrányt szenvednénk, hogy nem ugyanolyan értékű dokumentumot mutatunk be, mint személyes ügyintézés esetén.