A görög koszorúk

A görög koszorúkA kegyeleti termékek közül a görög koszorúk hazánkban kevésbé népszerűek, mint az egyéb koszorúk, azonban egyre többen keresik őket manapság. A görög koszorú körbekötött, dúsan virágozott koszorú.

A görög koszorúk mérete 40 és 120 cm közötti általában, és ahogy a bevezetőben is írtuk, rengeteg virágot tartalmaz. A nagyobb koszorúk akár 80 db virágot is tartalmazhatnak az örökzöldek mellett. Az elkészítés során a görög koszorúkat drótkarikára készítik, először az örökzöldek kerülnek felhelyezésre, majd ez után fűzik bele magukat a virágokat.

A görög koszorúk gyakran hasonlóak az általános koszorúkhoz a motívumokat tekintve, viszont olyan koszorú is készíthető belőlük, amelynél ugyanaz a motívum ismétlődik a koszorún, körkörösen. Ez az ún. körgörög koszorú, és minden oldalról nézve ugyanazt a képet, ugyanolyan koszorút látunk.

A görög koszorú lehet egyszerű is, de készülhet fejrésszel is. A fejrész lehet lapos, de ki is emelkedhet a koszorú síkjából. A díszítési, kialakítási lehetőségek rendkívül sokszínűek, ezért a görög koszorút tartják a kegyeleti termékek közül a legelegánsabbnak, legkreatívabbnak.