Betonkeverő választása

Betonkeverő választásaKisebb építkezések, átalakítások során nem feltétlenül éri meg kész betont vásárolni, hanem inkább otthon készítenénk el a szükséges betont. Ehhez azonban szükség lesz egy betonkeverő gépre. Betonkeverőt bérelhetünk és vásárolhatunk is, a betonkeverő típusa alapján.

A betonkeverő típusa

A legnépszerűbb a szabadon ejtő betonkeverő. Egyszerű felépítésű, kis energiaigényű gépről van szó, amely a kisméretű lakossági munkák ellátásától a nagy beruházásokig egyaránt megállja a helyét, a választék is ennek megfelelően rendkívül széles. A szabadon ejtő betonkeverő az, amivel valószínűleg már mindenki találkozott.

A szabadon ejtő betonkeverő, típusa szerint lehet billenődobos és fekvődobos is. Könnyen mozgatható, általában 50-60 kilós eszközökről van szó, melyeken a dob könnyedén állítható a töltő, keverő és ürítő helyzetek között.

A kényszerkeverők nagyobb teljesítménnyel és energiaigénnyel is rendelkeznek, így csak nagy teljesítményigény esetén célszerű alkalmazni ezeket a típusokat. A kényszerkeverők lehetnek tányérosak, teknősek. A tányéros keverő lehet forgó- és állótányéros. A teknős keverőknél a keverőedény henger formájú.