A cellulit, narancsbőr és kezelése

A cellulit, narancsbőr és kezeléseA cellulit kifejezés a bőr irha rétegében lerakodó olyan salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. A 20 évnél időseb hölgyek 80%-ánál jelentkeznek a cellulit problémák, így ennek megelőzése, kezelése iránt óriási igény van a szépségápolási piacon.

A cellulit kialakulásának okait kutatva feltételezhető, hogy előfordulására nagyobb az esély a kevesebb izommal és több zsírral rendelkező embereknél. Továbbá elősegíti még a narancsbőr kialakulását az ülő munka, a kevés mozgás, valamint a testsúly ingadozása is. Mindezek ellenére olyan hölgyeken is kialakul, akik egyik csoportba sem tartoznak, hanem vékonyak, jól edzettek.

A cellulit kezelése

Ma már számos lehetőég van a cellulit kezelésére. Ilyen pl. a méregtelenítő táplálkozás, sok folyadék, zöldség és gyümölcs fogyasztása felgyorsítja a nyirokkeringést, elősegíti a salakanyagok távozását. Szintén jó megoldás az anyagcsere gyorsítására a rendszeres testmozgás, pl. a taposógép, a (szoba)bicikli, a futás és a célzott tornagyakorlatok.

Szintén jó megoldás a cellulit masszázs is, amely javítja a vérellátást, serkenti az anyagcserét, és rendszeresen megdolgozva a kritikus területeket feszesebbé, egyenletesebbé válik a bőr.

Manapság már választhatunk a modern kezelések közül is, ilyen pl. a VelaShape. Ez a rendszer négy technológiát (infravörös fényenergia, bipoláris rádiófrekvencia, pulzáló vákuum, mechanikus görgős masszázs) egyesítve fejti ki hatását műtéti beavatkozás nélkül.