A paracord mindennapi felhasználása

A paracord mindennapi felhasználásaA paracord olyan anyag, amiből az ejtőernyő zsinórja is készül, erről is kapta a nevét. Kezdetben csak katonai célokra használták, köszönhetően rendkívül magas teherbírásának, valamint széles körű alkalmazhatóságának. Az első felhasználási módja volt az ejtőernyő zsinór, de később rengeteg egyéb célra is alkalmazták már a hadseregek is. A II. világháború után vált elérhetővé az átlagemberek számára, ma már rengeteg különböző feladatra használjuk, köszönhetően számos előnyének.

Manapság talán a legnépszerűbb felhasználási módja a paracord karkötő készítése, viselése. A paracord karkötő, ahogy a neve is mutatja, egy ejtőernyő zsinórból készült karkötőt jelent. Szívesen használják túrázók, a természetet kedvelők, de a mindennapokban is előnyös lehet a viselése, ugyanis több szempontból is előnyös lehet, ha van nálunk paracord.

A paracord vészhelyzetekben életmentő lehet, ugyanis kiválóan alkalmas horgászatra, búvóhely készítéséhez kötözőnek, valamint akár törött végtagok rögzítéséhez is használni lehet. Szintén a szabadban, sátrazáshoz is hasznos kellék lehet a paracord, ugyanis sátor felállításához, rögzítéséhez is segítségünkre lehet.

Nem csak vészhelyzet esetén, hanem átlagos szituációkban is segítségünkre lehet a paradord. Mivel magas a teherbírása és kényelmes a fogása, így emelésre, nehéz tárgyak, eszközök cipelésére is használni lehet.