Emberi táplálékok kutyáknak?

Emberi táplálékok kutyáknak?Rengeteg olyan ember van, akik saját ételüket, vagy ételük maradékait etetik kutyáikkal. Ez azonban nem mindig jó ötlet. Ideális esetben kutyatáppal, kutyaeledellel vannak etetve kedvenceink, azonban ezt nem mindenki engedheti meg magának, vagy csak nem figyelnek oda a kutyák megfelelő étrendjére. Lássuk, mire kell figyelni, ha emberi ételeket adnánk a kutyáknak.

Amire figyelni kell, hogy mandulát ne etessünk kedvencünkkel, mivel a mandulát, ha nem rágja meg rendesen, abból problémák adódhatnak. Emellett, mivel sós a mandula, ezért többet kell innia a kutyusnak, mint általában, ami egészségügyi problémákat okozhat.

Amit még nem ehet a kutya, az pl. a csokoládé, hagyma, jégkrém. A csokoládé olyan káros anyagokat tartalmaz, melyek rossz hatással vannak a kutyák emésztésére, hányást, hasmenést tud okozni, sőt, akár a szívműködést is veszélyeztetheti. Hasonló problémákat okozhat a hagyma fogyasztása is, ugyanis az is mérgező a kutyák számára. A jégkrém a magas cukortartalom miatt problémás, így azt is el kell kerülni.

Természetesen van számos olyan emberi táplálék is, melyek nem okoznak problémát a kutyák számára, ilyenek pl. a hal, a nem nyers tojás, a kenyér, a kukorica, a húsok. Arra kell figyelni, hogy mértékkel etessük ezeket is kutyánkkal.

A legjobb megoldás természetesen a kutyaeledel, mivel ezek kimondottan az ebek táplálkozási igényeit figyelembe véve készülnek. Itt is oda kell figyelni, hogy melyiket választjuk, célszerű azokat előnyben részesíteni, melyek több fehérjét tartalmaznak, és ajánlott kombinálni a száraz és nedves eledeleket is.