Fiume látnivalói

Fiume látnivalóiFiume (mai, horvát nevén Rijeka) Magyarország egyik történelmi jelentőségű városa, köszönhetően annak, hogy hazánk legnagyobb tengeri kikötője volt a történelem során. A város virágkorán hazánk részeként élte, a kiegyezés után jelentős fejlesztéseket (a kikötő, a vízi közlekedés, a vasút korszerűsítése stb.) hajtottak végre a városon és vonzáskörzetén. A magyar vonatkozásnak, és a tengerparti elhelyezkedésnek köszönhetően manapság is népszerű hely Fiume az érdeklődők körében, sőt a http://www.fiumebaratai.hu egyesület is foglalkozik Fiume városával, lássuk a város nevezetességeit.

A legnépszerűbb látnivaló Rijeka főutcája, a Korzó. Remek kiindulópont a város felfedezéséhez, mivel számos bolt, vásárlási lehetőség található itt, és a legtöbb egyéb nevezetesség elérhető innen. Az utca melletti épületek a barokk építészet jellegzetességeit hordozzák magukon.

A Korzó közepén található a város híres óratornya, amely a 15. században épült, órája 1873-ban készült. Megtekinteni csak kívülről lehet.

Az egyik legfontosabb magyar látnivaló, maga a kikötő, azok részletei, illetve a Hullámtörő. A kikötőben a mai napig fellelhetők a századfordulós magyarok alkotásai, a Hullámtörő 1888-ban készült el, mai alakját 1908-ban, további átalakítások után nyerte el, közel 2 km hosszú, ma szabadon látogatható.

A Korzótól délre található a halpiac, érdemes ellátogatni ide ha Rijekában járunk, az autentikus, pezsgő piacon friss halat, húst, zöldséget és gyümölcsöt vásárolhatunk.